2009. szeptember 1., kedd

Fogyjunk az agyunkkal!

Mi a kövérség oka?

A pszhihológusok szerint önsajnálat, bánat, unalom, rohanó életmód.

De persze mindenki másra fogja. De amiben hiszek, hogy ennek 70%-a az agyban dől el, a hozzáállás miatt. Ha valaki felszed egy kilót, akkor sajnálkozva áll a tükör előtt, hogy aajj már megint híztam egy kilót. Közben úgy kellene a tükör elé állni, hogy "híztam egy kilót, de hamarosan leadom". Minden csak hozzáállás kérdése. Értik a két különbséget? Negatív és pozitív hozzáállás! Minden az agyban dől el. És agykontrollal a fogyást is belehet indítani.



A kérdés, de hogyan?

Például ébredés előtt, mielőtt még kikelnénk az ágyból, csak képzelődjünk. Hagyjuk szárnyalni a gondolatunkat. Például képzeljük el, hogy a tükör előtt állunk és boldogan nézzük, ahogy beleférünk a kedvenc farmernadrágunkba és tökéletesen áll rajtunk. Vagy éppen képzeljünk azt, hogy belépünk a fürdőszobába, ráállunk a mérlegre és örömmel látjuk, hogy fogytunk megint egy kilot. A lényeg, hogy ezeket örömmel kell átélnünk. Boldogan kell arra gondolni, hogy jaajj de jó, fogytam. És cseppet sem elbizonytalanodni, ha 1-2 nap után nem indul be a fogyás. Napközben sem szabad negatívan a fogyásra gondolni. Mindíg csak pozitívan. EZ A LÉNYEG!

De persze a mozgással, vagy a diétákkal is előre jutunk. Ha nincs időnk, akkor eleinte csak mozogjunk keveset. Például munkából hazajövet, szálljunk le hamarabb a buszról és sáétáljunk haza. Vagy ha a hely is megengedi, menjünk kerékpárral dolgozni. Ha ezek nem megengettek, akkor biztosan néz Tv-t. Ez tökéletes a mozgáshoz. Filmnézés közben beiktathatunk egy kis tornát, miközben a kedvenc sorozatunkat nézzük. Ha akarjuk, mindenre találunk időt. Ha valaki aztmondja, hogy "nekem nincs erre időm"...Az az ember nem is igazán foglalkozik azzal, hogyan néz ki, vagy éppen egészségesen él-e, hiába mondja, hogy "de foglalkozok vele"!

Vágjunk bele együtt!
Ha nem megy egyedül, akkor egy barátnőjével vagy barátjával, vagy éppen valami családtaggal próbálja a fogyókúrát. Egyedül nehéznek tűnik, de higgye el, hogy nem az!
Döntse el az agyában hogy mit akar. Írja le egy papírra, hogy mi lenne ha mondjuk 10 kiloval kevesebb lenne. Hogy milyen örömöket élne át. Ez nem nehéz és csupán csak 5 perc. Szánjon időt az életéből!